Buzele sunt acea parte a fetei care este foarte expusa la factorii stresanti in fiecare anotimp. Acestea nu au propriul strat de grasime, de aceea necesita o ingrijire mai intensa, mai ales in timpul iernii. In plus, buzele sunt foarte sensibile si reflecta adesea orice disconfort al nostru. Buzele uscate si crapate sunt neplacute, atat in cazul doamnelor, cat si in cazul domnilor. Atunci cand alegem un balsam de buze, trebuie sa ne concentram, in primul rand, pe compozitie si pe cel mai redus continut de apa.

Sa analizam cele mai importante ingrediente din compozitia Lipsticann:

Ceara de albine are proprietati uimitoare! Este bogata in vitamina A, are excelente proprietati antiseptice si antioxidante si, foarte important, hraneste profund si hidrateaza. Datorita acestor proprietati, regenereaza mai rapid buzele fine, vindeca ranile minore si dezinfecteaza. Ceara ajuta foarte in timpul iernii, prin crearea unei pelicule impermeabile pe piele, protejand buzele de inghet si vant.

Unt de Shea este un miracol natural, plin de vitaminele A, E si F, continand de asemenea si acizi grasi nesaturati. Datorita acestei compozitii nutritive, ingrijeste activ pielea, o regenereaza si o hraneste intens. Untul de Shea sustine, de asemenea, producerea de colagen, sporind astfel eleasticitatea si supletea buzelor. Ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, blocheaza umiditatea pielii si, astfel, sustine vindecarea pielii crapate a buzelor.

Ulei de canepa si extract de seminte de canepa. Canepa, “Aurul Verde”, are o multime de proprietati umitoare. Armonizeaza conditia celulelor pielii, restabileste echilibrul hidro-lipidic si balanta pH si restaureaza microfilmul natural protector. Gratie continutului de vitamina E, protejeaza pielea de factorii nocivi externi si previne semnele de imbatranire. Prin urmare, regenereaza, lubrifiaza, calmeaza si emoliaza pielea si ii creste rezistenta.

Ofera buzelor tale un peeling delicat

Peeling dulce: Amesteca zahar si miere intr-un bol mic, apoi incalzeste usor aceasta pasta la abur sau in cuptorul cu microunde. Maseaza delicat buzele cu acest amestec.

Peeling sarat: In acest caz, avem nevoie de ulei de masline si sare de mare. Prin amestecarea acestor ingrediente, obtinem o pasta care indeparteaza cu usurinta pielea aspra a buzelor.

Indiferent de tipul de peeling ales, retine – dupa efectuarea acestuia, este foarte important  sa hidratatezi intotdeauna buzele. Nu exagera cu abraziunea, acest tratament se aplica o data sau cel mult de doua ori pe saptamana.